Програми за снимање екрана

23 дец

BBВећини људи кад кажемо направи ми видео запис помисле на Camtasia Studio која то сјано ради. Једини проблем што је то комерцијални програм и веома скуп. Остају нам само бесплатни програми од којих неки и не заостају много за Camtasia-ом.

1. ActivePresenter је веом моћан програм за који вам треба време да га савладате. Квалитет видео записа је изврстан и са њиме можете правити записе за обуку и учење. На њему треба порадити јер је много више од програма за снимање екрана. Сам вам сачува запис, али је он у формату само за овај програм па га мора имати и онај који треба да га одгледа. Оцене има најбоље од корисника.

2. SMRecorder на прву лопту не изгледа нешто, али је по мени најбољи и најпрактичнији. За обуку треба вам пет минута што значи да је једноставан. Излазни  формат је avi али можете да бирате по жељи јер има претварач који се накнадно инсталира. Такође бирате степен сажимања што је за похвалу.

3. Jing  је бесплатна варијанта Camtasia-е. Веома једноставан и леп програм који чува видео запис у swf формату. Слика је чиста и сам запис је нормалне величине, мана је што се морате регистровати, али ништа не боли.

4. SCREEN2EXE је веома једноставан и лак за учење програм. У њему сам највише радио јер видео запис који направи веом малих је габарита. На уштрб тога слика није најквалитетнија, али за нас аматере је сасвим у реду. Формат у коме се памти запис је exe (извршни) што је добро јер се свуда покреће без проблема, али ако га шаљете преко Гугла неће моћи, морате га шифровати па тек онда послати.

5. CamStudio је програм отвореног кода и од бесплатних програма највише се користи. Такође је веом једноставан за рад и можете запазити да има сјајне оцене. Памти запис у два формата avi и swf па по жељи. Има и преносно издање као и своје дупликате у програмима UltraVnc screen recorder. и Basic Screen Recorder

6. Debut Video Capture  је одличан програм за снимање екрана. Има више излазних формата у свој уређивач.  Видео записи су квалитетни и одмах се постављају у Debut у Моји документи. При инсталацији понудиће доста програма да се инсталирају али вам нису потребни.

7. Screen2Avi је једноставан алат који одмах прави записе у avi формату. Значи чим завршите он је сам сачувао ваш запис на радној површини и можете га одмах погледати.  Има и преносно издање што је веома згодна могућност.

8. Free Screen To Video је мали и симпатичан програм који памти видео запис у четири формата AVI, FLV, SWF и WMV. Записи нису велики и тренутно су одрађени. Програм има добре оцене од корисника и за сада је једини преведен на србски. Преузмите језичку датотеку овде и само је убаците у фасциклу програма где су језици.

9. BB FlashBack Express је такође сјајан програм који има чист запис са нормалном величином. Може да сачува у више формата што је веом корисно понекад. Једина мана је што после месец дана морате да се бесплатно региструјете. За овакав програм – вреди.

10. oCam  је веома једноставан програм за ову намену. Слика и снима само у avi формату са жељеним сажимањем. Квалитет је добар али је величина записа доста велика. Програм тренутно памти запис у својој фасцикли у Моји документи.

Ово је десет по мени најбољих бесплатних програма. На вама је да пробате неки од њих и да га користите. Сад можете да правите видео записе какве желите и то бесплатно……………

п.с. ако знате за неки бољи – јавите да га убацим.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: