Најбољи антивирусни програми

23 дец

COMODOПотпуно сигурна заштита не постоји, али можемо да изаберемо понајбоље програме који ће доста одрадити за нашу сигурност. Ако још водите рачуна где идете и шта инсталирате требало би да смо углавном заштићени. Пробао сам око 20 бесплатних против вирусних програма и следећих пет мислим да су најбољи:

1. Avast одлично ради и дуго сам га користио без и једног проблема. Има  изоловано окружење за апликације за које нисмо сигурни да ли су добронамерне. Програм има превод на sr@. Да нема услов годишње регистрације био би оптимално решење.

2. Comodo Internet Security је једини програм уз који добијате и заштитни зид који је најбољи на свету. Нема никаквих условљавања, преведен је на sr и стварно сигурно и лепо ради. Као и Avast има изоловано окружење за несигурне апликације. Тренутно га користим и стварно сам презадовољан. Код нас није још толико познат, али у свету се све више користи.

3. AVG  је још један познат и сигуран против вирусни програм. Такође сам га пробао у школи и није било никаквих проблема у току две године. Мени лично се не свиђа мада немам баш неко релевантно објашњење. Преведен је такође на sr@.

4. Panda Cloud Antivirus Free Edition је веома симпатичан анти вирусни програм. Веома мало користи ресурсе и веома лепо ради. За слабије рачунаре – препорука. Није преведен али је веома једноставан за коришћење па му то и није нека мана. Ако неки од ових раније споменутих нешто зафркава онда је ту Panda.

5. Avira је још један сјајан програм и људи су задовољни са њим и доста их користи. Мана му је што вас стално гњави да га надоградите на професионално издање и није преведен. Све остало је у реду.

Сви ови споменути програми имају и професионална издања која се морају платити. Ово су њихове бесплатне варијанте, али не заостају много за њиховим плаћеним дистрибуцијама. Који ћете користити то зависи од вас, ако желите мој савет ја вам могу дати само моје мишљење – прва два су по мом укусу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: